Arbetsuppgifter

Som boendestödjare ger du på ett respektfullt sätt det vuxenstöd som barnen behöver samt skapar en trygg boendemiljö. Du är tillsammans med dina kolleger ansvarig för att skapa en välfungerande vardag. Barnen ska ha en välfungerande skolgång och aktiv och meningsfull fritid. Du arbetar pedagogiskt och systematiskt utifrån varje barns individuella genomförandeplan för att tillsammans uppnå uppsatta mål. Du dokumenterar kontinuerligt enligt gällande lagstiftning. I uppdraget ingår även att tillsammans med barnen, städa, tvätta, laga mat, planera inköp och handla samt planera gemensamma aktiviteter.

Du samarbetar med alla som finns i barnets nätverk som socialtjänst, skola, gode män, hälso- och sjukvård, föreningsliv mfl. Som boendestödjare behöver du hitta en balans mellan att ta hand om barnen samt att få dem ta eget ansvar. För att underlätta för en lyckad integrering för barnen behöver ni tillsammans arbeta med sociala koder och förhållningssätt. Du ska aktivt delta i planering och utveckling av verksamheten så att barnen får de bästa förutsättningarna under tiden de bor på boendet samt när de flyttar ifrån boendet. Som boendestöd är du även kontaktperson till en/flera barn vilket innebär att barnet får ett extra individuellt stöd och mer trygghet.
Arbetstiden varierar efter schema med tjänstgöring dag som natt.

 

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med högskoleutbildning som är relevant för tjänsten. Utbildningar som intresserar oss kan vara inom beteendevetenskap, pedagogik, sociologi, mångfald och hälsa.
Erfarenhet av arbete med barn och unga samt av boendestöd.
Erfarenheter av andra kulturer. Språkkunskaper utöver svenska såsom engelska, arabiska, persiska, dari, pashto och kurdiska.
Gärna körkort men ej krav

 

Personliga egenskaper

Du är lyhörd, relationsskapande och en inspirerande kommunikatör. Du är flexibel och har en förmåga att anpassa dig till de människor du möter. Du är stabil, självgående och engagerad. I ditt engagemang är du resultatinriktad på ett kvalitativt sätt. I ditt dagliga arbete är du modig och orädd för konflikter då syftet är att hantera situationen för att bidra till att ungdomarna och verksamheten utvecklas. Ett uppmuntrade och respektfullt förhållningssätt till barnen som också innefattar förmåga att sätta gränser.

 

Jag behöver kandidater från följande orter:

Malmö- Arlöv – Lund

Simrishamn-Tomelilla- Ystad- Skurup

Landskrona- Helsingborg

 

Skicka din ansökan till

Categorised in: