Handledare och deltagare på EnRivals arbetsmarknadsprojekt ”Stöd och matchning” är ute på jakt efter de dolda jobben.

Vårt syfte med jobbjakten är att våra deltagare skall skapa nya kontakter och bygga på ett nätverk, dem får även ett självförtroende som växer.

Vår målsättning är att deltagarna skall hitta ”dolda” jobben, som dem inte hittar på platsbanken.

 

Våra handledare och våra ”företagsjägare” samlade deltagare från våra Malmökontor. Jobbjakten började med lite information gällande dagen och fördelning på deltagare. Deltagarna delades in i 4 grupper, Industri, lager och logistik, handels och allt i allo. Sedan var jobbjakten fullt i gång.

 

Det märktes tydligt hur deltagarna växte efter varje besök. Totalt besökte vi över 200 företag och fick massor med bra kontakter, vi fick även in konkretta jobb, två företag söker just nu maskinopertörer. Ett av företagen erbjud några av våra deltagare speedintervju, direkt på plats.

 

Det viktigaste med jobbjakten, var att deltagarna fick ett förstärkt självförtroende och en ny jobbsökningsmetod. Några av deltagarna var överraskade över hur många företag det fanns på ett område.

 

Jobbjaktens bästa resultat är att en av deltagarna tackade och sa, ”det känns otroligt bra att vara på stöd och matchning hos er på EnRival, att ni hela tiden har oss deltagare i fokus är en trygghet. Jag har varit på andra ställen där man bara satt framför datorn och fick inget gjort. Ni gör allt för att vi skall hitta ett jobb, TACK”

Ett av EnRivals värderingar, har alltid varit människan i fokus, och det är en trygghet att få höra att våra medarbetare jobbar efter det.

 

Vi blickar framåt och har redan börjat skissa på modellen för att jobbjakten skall bli EnRivals metod och köra det på fler orter.

 

Namnlös

Categorised in: